středa 12. září 2012

Co je to kinesiotejping?

Kinesiotejping je v Evropě poměrně nově využívaná metoda tejpování používaná zejména k léčení a zmírňování obtíží pohybového aparátu. Umožňuje ulehčit bolestem a urychlit regeneraci problematických oblastí a to nejen u sportovců, ale i široké veřejnosti.

Kinesiotejping, kinesiotaping nebo ještě jinak K-taping využívá pružné tejpovací pásky, která oproti klasickým tejpům jen minimálně omezuje pohyb svalové skupiny a kloubu. Zároveň však celou pohybovou soustavu posiluje a podporuje ve správném fungování.

Kinesiotejpy lze aplikovat na široké spektrum míst, z nichž ta nejčastější si zde postupně představíme prostřednictvím metod jejich tejpování a videí četných výrobců tejpovacích pásek. Kinesiotejpování má určitá svá pravidla a doporučení, ale pokud pochopíte základní principy, zjistíte, že se nejedná o nic složitého.

Aplikace kinesiotejpu na koleno - zdroj K-Taping International Academy (společnost K-Tape)

Kinesiotejpy jsou u nás v dostání od široké škály výrobců a obchodů. Cenově se pohybují mezi 200-300 korunami, jejich relativně vyšší cenu ale vyvažuje možnost mít je na těle i několik dní.

Pásky jsou taktéž k dostání v řadě barev, ale nenechte se zmást, fyzikální vlastnosti všech pásek v jedné výrobní řadě jsou totožné. Jak ale bylo dokázáno, má barva kinesiotejpu významný psychický vliv, na který se blíže podíváme v některém z chystaných článků.

To je v zásadě vše, co byste měli pro začátek o kinesiotejpingu vědět. Podrobnostem k jednotlivým zde zmíněným tématům se už budou věnovat samostatné texty, ve kterých jim může být věnován adekvátní prostor. Takže už brzy na viděnou!

Žádné komentáře:

Okomentovat